Kiss László

A minőségi élethez kell az egészség

2019.05.08 05:49
Kiss László
Kiss László
A minőségi élethez kell az egészség

Kiss László

Egészségkedvelő

Hitvallás, szemléletmód:

Mi Emberek, életünk során számtalan élethelyzetet megélünk, ami fejlődésünket segítheti, alakíthatja, új szemléletmódot építhet ki.

Szerintem minden ember egy sajátos, szerzett szokásoktól vezérelt életmódot folytat, melyet kezdetektől a minket körülvevő környezet alakít. Mentálisan tartjuk magunkat azon a pályán, amelyen éppen vagyunk, meghatározva ezzel életmódunkat, életszemléletünket. Ritkán jövünk rá, hogy tévút is lehet az, amin éppen járunk, erre leginkább egy-egy komolyabb testi betegség ébreszt rá sok embert. Ritkább eset az, amikor valaki irányt vált valamilyen testi betegség nélkül, és tudatosan, életszemléletén változtatva halad tovább élete hátralévő útján.

Tevékenységem:

Heti három órában a szekszárdi Mentálhigiénés Műhelyben önkéntesként tevékenykedem, ahol a Prevenciós szolgálatot segítem. Ezen alkalmakkor egyéni, személyes konzultációra van lehetőség.

 Segítés:

Egyre több Egészségkedvelőt szeretnék látni magam körül, szívesen segítem őket ezen az úton, hogy a minőségi életükhöz elengedhetetlen egészségüket el tudják érni. Gyógyítással nem foglalkozom, aki akadémikus orvoslásra szorul orvosához irányítom.

 

Különösebb, betegségre visszavezethető okot nem ismerve láttunk hozzá 2009-ben feleségemmel az addig folytatott életmódunkat megreformálni. Nem állítom, hogy nagyon könnyű volt a változtatás menete, de kellő kitartás mellett sikerült ideálisabban étkezni, tisztálkodni, mentálisan fejlődni. Nálam eredményként jött, hogy a korábban kialakult (addig betegségnek nem tartott) parlagfű allergiám, és a téli időszakokban egy-két alkalmi légúti megbetegedés teljesen elmaradt. Évek óta nincs már. Hastáji zsírszövetek mérete lecsökkent.  Szerveimet egyenként nehéz lenne interjúra bírni, de valószínű ők is beszámolnának számukra előnyös változásokról.

Rengeteg tanulással járt ez az időszak. Megfigyeltem, hogy oktatóim sora (professzor, orvos, természetgyógyász, masszőr, radiesztéta, stb.) biztatta hallgatóságát arra, hogy még időben érdemes lépni egészségünk megőrzése érdekében.  Kellően kihangsúlyozták a megelőzés (prevenció) előnyét ahhoz, hogy megerősödjön ebbe vetett hitem.

Ahhoz, hogy prevencióban sikeresek legyünk, fel kell derítenünk és ismernünk a betegségeket kiváltó okokat, mert ezeket kell elkerülnünk, kiiktatnunk, elhagynunk. Ellenük kell fellépnünk, hogy ne alakulhasson ki betegség.

Ritkán találkozunk a gyakorlatban olyan törekvéssel, mely a meglévő egészség megőrzését szolgálná. Ritkaságszámba megy az is, hogy valaki erre ösztönöz embereket. Én ezt a tábort erősítem.

Választott életfelfogásom, alkalmazott életmódom szándékosan (a magam és embertársaim javára), tudatosan irányelveim szerint szervezem. Szeretném, ha életmódom egyszer mintául szolgálhatna  –  ennek érdekében keresem/kutatom a leginkább egészségtámogató megoldásokat, hogy sikeresen alkalmazzam azokat.

Nagyra értékelem a természet erejét, mely az ember számára egészséges létet nyújt, ha élünk vele. A tiszta víz, az életeszenciánk legjobb közvetítője. A növényeink, gombáink szervezetében megalkotott kitűnő hatóanyagok, a bennük lévő különleges tápanyagok lenyűgöznek.

Természetet szerető, tisztelő ember vagyok. Tetszik a természet varázsa, a természetes folyamatok zajlása. Elfogadom a természet törvényeit. Az esős, borús időjárástól sem érzek lehangoltságot, panaszkodós hangulat nem kerülget. Szülőhazám Székelyföld. Erdélyi magyar tudattal élem le földi életem (kicsit másabb hangon pendülő érzelem ez).

Az egyszerűség elvét igyekszem követni. Amikor úgy érzem sikerült, megosztom előnyei miatt másokkal is.

Spiritualitás:

Nekem ez azt követően tisztult le, hogy megértettem mitől vagyok ember, és mi az emberi élet lényege. Azóta érzem, hogy a spiritualitás egy olyan terület, amivel naponta kell foglalkozni.

Tevékenységem:

Heti három órában a szekszárdi Mentálhigiénés Műhelyben önkéntesként tevékenykedem, ahol a Prevenciós szolgálatot segítem. Ezen alkalmakkor egyéni, személyes konzultációra van lehetőség.

Dél-nyugat Magyarországon szervezem a Fülöpjakabi biogombák elosztását, értékesítését, fogyasztókhoz eljuttatását, boltok kiszolgálását. Már egy évtizede ismerem, használom e kiváló minőségű gyógygombákat. Paksi bázissal, a Biogomba mintaboltomban személyesen megtalálható vagyok.

 Kedvenc ételem:

Minden olyan étel kedvencemmé vált, amely kiváló minőségű alapanyagból (bio) készül. Elsősorban teljes értékű növényi alapú legyen, és tejtermékmentes.  Hetente, két hetente bio tojással vagy bio hússal kiegészítve. Kedvenc italom a tiszta víz.

Segítés:

Segíthetek rátalálni arra az útra (megkeresni azt az utat), amin egészségesebb, boldogabb lehet az ember.

Rendszerben gondolkodom (holisztikus szemléletmód). Önmagában egy területen bevezetett változás jóval kisebb eredménnyel járhat, mint további négy-öt vagy több területen eszközölt változtatás.

Webáruház készítés